keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Tomaatteja, tomaatteja

Jostain syystä minulla on tapana hamstrata tomaatteja. Varsinkin kirsikkatomaatteja ja erityisesti kesäaikaan. Välillä niitä on kertynyt kaappiin useita laatikollisia ja osa pääsee väistämättä pehmenemään ennen kuin niitä ehtii käyttämään.
Uunikuivaaminen on hyvä tapa lisätä kirsikkatomaattien käyttöikää. Tosin ne on niin hyviä, että harvemmin ne jäävät jääkaappiin useammaksi päiväksi.

Helpot ja nopeat tomaatit syntyvät näin:

1. Puolita kirsikka- tai luumutomaatit
2. Poista tomaateista "sisukset"
3. Levitä tomaatit uunipellille
4. Mausta esim. suolalla ja öljyllä. Myös yrtit sopivat tomaattien maustamiseen mainiosti
5. Kuivaa n. 150 asteisessa uunissa n. 1,5 h
6. Nauti sellaisenaan tai esim salaateissa.


 
 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti