maanantai 10. maaliskuuta 2014

Graavilohi-jättirapupiiras

Lauantain vieraille tein tarjottavaksi graavilohi-jättirapupiiraan. Suolainen piiras oli nopea tehdä, oikaisin hieman ja käytin valmista ruis-kaurataikinaa. Myllyn Paras valmistaa valmiiksi pyöreää ruis-kaurapiirakkataikinaa, jota halusin testata. Täytteeksi laitoin graavilohta ja lisäsin vielä joukkoon jättirapuja, joita oli pakkasessa jäljellä puoli pussia.




Ainekset:

Valmis piirakkapohja

200 g graavilohta
100 g jättirapuja
2 dl kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
Santa Maria Lime-Pepper-maustesekoitusta
Kapriksia
Tilliä

Anna piirakkapohjan sulaa huoneen lämmössä, levitä sulanut pohja vuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa graavilohi paloiksi ja sulata jättiravut kuumassa vedessä. Leivitä täytteet pohjan päälle. Sekoita kermaviili, juustoraaste ja kananmunat keskenään ja lisää mausteet. Kaada seos täytteiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 min.




Tarjoa sellaisenaan tai salaatin seurana!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti