keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Broileri-Couscoussalaatti

Kalsea kevätilta vaati helppoa, hyvää ja kohtuullisen nopeaa iltasyötävää. Hetken kaupassa pyörimisen jälkeen ostoskoriin oli ilmestyneet ainekset Broileri-coucoussalaattiin ja jogurttiseen salaatinkastikkeeseen. Suoraan sanottuna minulla ei ollut mitään käsitystä mitä olin tekemässä, mutta salaattien hyvä puoli onkin juuri se, että kulhoon voi huoletta sekoittaa aineksia omien mieltymyksien mukaan.

Ainekset:


  • Salaatinlehtiä
  • Kurkkua
  • Tomaattia
  • 2 dl couscousia
  • Pkt Apetina Snack pack aurinkokuivatut tomaatit (fetajuustokuutioita)
  • 300g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
  • chili- ja paprikajauhetta
Kastikkeeseen

  • Prk bulgarian jogurttia
  • kuivattua minttua
  • suolaa
  • pippuria
  • puolikkaan sitruunan mehu

Aloita sekoittamalla jogurtin joukkoon mausteet ja puristamalla puolikkaan sitruunan mehu. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Jos sinulla on aikaa, tee kastike valmiiksi maustumaan hyvissä ajoin, vaikka jo edellisenä iltana. 
Pilko salaatti, kurkku ja tomaatti. Valmista couscous paketin ohjeen mukaan. Sekoita valmiin couscousin joukkoon Apetina Snack packin fetakuutiot, aurinkokuivatut tomaatit ja öljy. Voit halutessasi lisätä joukkoon hieman oliivi- tai rypsiöljyä pitämään coucousin irtonaisena. Sekoita feta-couscous sekoitus salaatin joukkoon. Sulata kuumalla pannulla hieman rasvaa, lisää chili- ja parikajauhetta ja sekoittele niitä pienen hetken ennen fileesuikaleiden lisäämistä. Paista suikaleet kypsäksi ja lisää salaatin joukkoon. 

Teimme tavallisen tylsästä arki-illasta hieman juhlavamman nauttimalla ruuan kanssa lasilliset kuohuvaa. Maistui taivaalliselta, sekä ruoka, että juoma.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti