sunnuntai 3. toukokuuta 2015

LAKU kuulumisia ja vapun viettoa

Kerroin aikaisemmin, että olemme päässeet Kelan rahoituksella LAKU-kuntoutukseen. LAKU-kuntoutus on suunniteltu 5-12-vuotiaille erityislapsille ja heidän perheilleen. Takana on nyt yksi käyntikerta pojan ja vanhempien kanssa sekä kaksi kertaa, jolloin poika on käynyt tapaamisissa yksin. Ensimmäinen yhteinen käyntikerta oli lähinnä tutustumista juttelun ja pelaamisen merkeissä.

Viime viikolla osallistuin lisäksi vanheimpainryhmään, jossa aiheena oli tunteet ja tunteiden hallinta. Oli äärimmäisen helpottavaa huomata, että vertaistukea on tarjolla ja kuunnella samalla muiden perheiden huolia ja murheita. Vanhempainryhmälle varattu aika oli vain ihan liian lyhyt, olisi ollut ihanaa päästä purkamaan enemmänkin omia tuntemuksia ja jakaa ajatuksiaan muiden samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Tällä viikolla perheemme kanssa työskentelevä työpari kävi meillä kotona kylässä. Samalla he tapasivat myös tyttäreni ja keskustelivat hänen kanssaan siitä, mikä on kivaa ja mikä haasteellista vilkkaan pikkuveljen kanssa. Tarkoituksena on, että sisarukset käyvät myös yhdessä tapaamisissa ja käsittelevät siellä heidän yhteentörmäyksiään. 


Vappu tuli taas tänä vuonna kovin nopeasti, juuri vietettiin pääsiäistä ja nyt jo oli vuorossa seuraava herkuttelujuhla. Simaa tein tänä vuonna viime vuoden tapaan itse. Jossain mielenhäiriössä sitä tuli tosin tehtyä aika reippaasti, 8 litran satsi. Ohjeena käytin fariinisokeripurkin ohjetta, joka löytyy myös Dansukkerin nettisivuilta. Niin hyvää!
Vappupäivän menu kruunattiin itsetehdyillä munkeilla. Pari vuotta sitten joululahjaksi saatu rasvakeitin helpottaa hommaa todella paljon. Olen vähän arka pelaamaan kuuman rasvan kanssa ilman kunnollisia välineitä. Viime vuonna tein munkkeja tuplaohjeella ja niitä saikin paistella kaksi päivää. Siitä viisastuneena tein munkit tänä vuonna yksinkertaisella ohjeella ja riittävästi tuli, vaikka munkkeja kävi syömässä isompikin joukko omia sekä naapurin lapsia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti